20 iul. 2015

Sat lacustru in Romania

Cum ar fi sa locuiti, fie si pentru cateva zile, intr-o locuinta lacustra? O casuta asezata pe piloni, in mijlocul unei ape? Ei bine, acest lucru este posibil in Banat. Un complex de toata frumusetea de locuinte lacustre, 30 la numar, se construieste la Berzasca, in judetul Caras-Severin, pe Clisura Dunarii. Este primul sat lacustru din Romania si e destinat exclusiv turistilor, iar in septembrie 2015 prima parte din amenajari va fi gata.

Casutele in care va veti putea caza sunt numite bungalouri, iar acestea sunt legate intre ele prin faleze suspendate. Vor fi si pontoane pentru pescari, dar si locuri special amenajate pentru ambarcatiuni. In satul Lacustru vor fi amenajate, de asemenea, alei pentru pietoni, o pista pentru biciclete, dar si un port turistic.

Satul va fi format din doua insule: Egreta si Pelicanul, fiecare cu cate 15 bungalouri. Fiecare bungalou va avea sufragerie cu terasa de unde se poate admira Dunarea in toata splendoarea ei. Pe terasa se pot servi bucate proaspete, in special peste scos din Dunare, dar si bauturi tinute la rece. Unele lacustre vor avea in dormitoare flori de mina pentru cei care doresc sa faca… cristaloterapie.

Alaturi de casutele lacustre va fi construit si un punct de belvedere, unde defileul Dunarii poate fi admirat si unde se pot face cele mai reusite fotografii. Acesta este un loc de odihna si relaxare.

Satul lacustru din Berzasca va functiona in regim hotelier. Este primul de acest gen din Romania si se face cu bani europeni de catre un investitor privat. Pentru inceput vor functiona doar 15 bungalouri, insa investitia continua pana la realizarea tuturor celor 30 de bungalouri. Turistii vor veni si se vor putea caza aici”, a declarat primarul din Berzasca, Petru Nicolae Furdui.


Sursa: http://www.opiniatimisoarei.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu