5 iul. 2015

Lentile bionice

Un oftalmolog canadian a inventat lentile de ultima generatie, care asigura obtinerea unei vederi de trei ori mai bune decit cea normala. Ochelarii de vedere vor fi de domeniul trecutului odata ce aceste lentile bionice vor ajunge pe piata.

Nu este vorba despre lentile de contact, ci de lentile care sunt introduse in ochi printr-o procedura care dureaza mai putin de 10 minute si este lipsita de durere, similara operatiei de cataracta. 

Lentilele lui Gareth Webb incorporeaza un sistem optic in miniatura care functioneaza asemenea unei camere digitale minuscule (alimentata de corp). Acest sistem poate sa schimbe punctul de interes - de la obiecte aflate in apropiere, la obiecte aflate la distanta - mai rapid decit este capabil in mod normal ochiul uman.

G. Webb a avut nevoie de opt ani si 3 milioane de dolari pentru a obtine aceasta tehnologie. El sustine ca implantul nu creeaza utilizatorilor dureri de cap sau orice alte probleme de sanatate. Lentilele ar putea ajunge pe piata in anul 2017. Pina atunci ele trebuie sa treaca prin numeroase teste clinice (in urmatoarea perioada vor incepe analizele facute pe animale).

Sursa: http://www.descopera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu