7 mai 2012

O noua tehnica

 
 
 
 
 

Artistul rus Serghei Bobkov a patentat o tehnica unica in lume: sculpturi in lemn de cedru siberian ca in imaginile de mai sus. El face cca. 100-150 cipsuri de lemn de 5 - 8cm lungime, pe care le tine in apa cateva zile. Apoi cu o precizie chirurgicala, le sculpteaza si le asambleaza in diferite animale. Serghei a creat pana acum doar citeva sculpturi (pina in 2010 erau doar 11 opere de arta).  

Desi munceste neintrerupt 12 ore pe zi, ii ia aproximativ 6 luni ca sa finalizeze un singur animal. Serghei Bobkov studiaza si cerceteaza anatomia animalului luni intregi inainte de a incepe o sculptura. Cineva a vrut sa-i cumpere vulturul cu 17.000 USD, dar artistul a spus ca operele sale nu sunt de vinzare.

Intr-adevar aceste sculpturi sunt unice si deosebit de frumoase. Animalele sunt surprinse in miscare, artistul subliniind gratia cu care acestea zboara, se catara sau se joaca printre copaci.

Sursa: 
http://www.odditycentral.com/pics/the-unique-wood-chip-sculptures-of-segei-bobkov.html

2 comentarii:

  1. Multumesc pentru comentariu. Creativitatea tehnica ne permite sa realizam lucruri deosebite. Acest artist demonstreaza din plin ce se poate face atunci cind imaginatia este dublata de tenacitate, indeminare si talent.

    RăspundețiȘtergere