22 apr. 2012

Fii creativ de Ziua Pamântului!

Din 1970, 22 aprilie este o data speciala in calendar deoarece se sarbatoreste anual Ziua Planetei Pamânt! A fost initiativa senatorului american Gaylord Nelson, care dorea sa atraga atentia opiniei publice asupra protectiei mediului si a schimbarilor climaterice globale. Daca in primul an Ziua Pamântului (Earth Day) a fost sarbatorita doar in SUA, in 1990 (adica 20 de ani mai tirziu), 22 aprilie a fost prilej de actiuni ecologice in 141 de tari, iar in 2012 vor fi organizate actiuni in 192 de tari, la care vor participa peste 1 miliard de oameni.

Cum se poate sarbatori creativ aceasta zi? Multi ar raspunde: "Sa plantam citiva copacei sau floricele, ca sa aratam ca ne gindim la Mama-Natura". Sigur, putem face acest lucru, dar intr-un mod original (ca in imaginea urmatoare).


O alta idee ar fi sa reciclam creativ ceea ce nu ne mai este de folos prin casa. Nu toti suntem artisti si nu toti avem mult timp la dispozitie, dar - chiar cu efort moderat - se pot face lucruri deosebite, unele in scop decorativ, altele in scop functional.

Asadar, ce se poate crea in timp scurt, dar cu multa imaginatie? Iata 3 propuneri:

1. Un recipient pentru a hrani pasarelele dintr-o cutie de suc...


2. Obiecte decorative pentru balcon, avind iarba sau griu incoltit...


3. Robotei simpatici pentru copiii nostri...


Va doresc o Zi a Pamântului cit mai inventiva!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu