1 apr. 2015

Stiati ca sarea are aceste utilizari?

Sarea este un ingredient indispensabil, dar ea isi gaseste utilitate nu numai la prepararea mincarurilor... Sarea rezolva mici probleme, ce pot aparea in orice gospodarie.

1. Daca talpa fierului de calcat este murdara (s-a lipit ceva de ea si s-a ars) se poate presara sare pe o hirtie de copt si apoi se misca fierul inainte si inapoi de cite ori este nevoie ca sa se curete.

2. Un ou crud spart din greseala pe masa sau pe gresie se aduna usor cu un servet de hirtie daca sa presara sare din abundenta peste toata suprafata si dupa citeva minute se sterge.

3. Daca grasimea din tigaie ia foc, se trage deoparte si se presara imediat un strat gros de sare. Sarea va stinge flacarile in timp scurt.

4. Grasimea arsa din tigaie se curata daca se pune sare si putina apa. Se lasa 10 minute si solutia va desprinde stratul de grasime. Se poate clati cu jet de apa si se poate utiliza spalatorul din burete.

5. Buretii de bucatarie, care s-au murdarit cu grasime, se curata dupa aceeasi metoda: solutie de sare si apa. Se lasa de seara pina dimineata in vasul cu solutie si acestia vor fi perfect curati in dimineata urmatoare.

6. Sarea peste care se toarna terebentina este o solutie buna de curat cada de baie (puneti-va manusi de protectie ca sa va protejati miinile).

7. Pentru a desfunda tevile se utilizeaza un amestec de sare si bicarbonat de sodiu. Mai intii se pune sarea, apoi bicarbonatul.  Se toarna otet alb si se lasa sa actioneze. Dupa 15 minute se adauga apa fierbinte din abundenta.

Citi dintre voi stiau aceste lucruri despre banala sare???

Sursa: HouseholdHacker via Youtube
http://www.livebiz.ro/video/sarea-un-ajutor-de-nadejde

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu