13 iul. 2013

Sculpturi din piese de la masina de scris

 

Generatiile de azi nu cunosc foarte multe despre masina de scris clasica, stiu doar ca avea rolul de a asterne pe pagina rinduri cu litere si cifre, tastatura fiind asemanatoare cu cea de la computerul modern. 

Un sculptor pe nume Jeremy Mayer a fost de mic copil fascinat de mecanismele masinii de scris deoarece parintii lui aveau o masina de genul acesta. La 22 de ani, el a reasamblat intr-o forma artistica o masina veche de scris tip "Olivette Lettera 32". De atunci au trecut multi ani si el continua sa realizeze aceste sculpturi metalice inspirate de toate formele de viata, folosind numai ceea ce se gaseste in masina de scris (nu utilizeaza lipici, sirma, ata sau orice altceva care nu intra in componenta masinii, ci mici suruburi si piulite scoase din aceste obiecte reciclate).

Aripile pasarilor se pliaza si se deschid asemeni celor naturale. De altfel, multe parti sunt asamblate ca sa aiba o structura si o mobilitate care simuleaza miscarile naturale.

Iata ce legatura ciudata poate sa existe intre lumea naturala si cea artificiala, creata de om cu imaginatie, efort si mii de ore de experimentari... De exemplu, pentru o singura sculptura (un nud de femeie numit Delilah) Jeremy Mayer a folosit la asamblare piese luate din peste 40 de modele de masini de scris timp de peste 1000 de ore de lucru efectiv!  

Aici este vorba de multa pasiune si rabdare, dar si de placerea de a crea obiecte unicat, aproape imposibil de reprodus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu