19 mai 2013

Reciclare sticle de plastic


Imi place aceasta idee de "perdea" ce filtreaza lumina solara intr-un mod original. Este usor de realizat cu conditia sa aveti deja decupate partile inferioare ale sticlelor de plastic. Se pot face si combinatii coloristice in cazul in care nu aveti numai sticle de o anumita culoare (sa zicem alba). Mai este necesar fir monofilamentar transparent - puteti cumpara din magazinele cu articole pentru pescuit.

Mai intii trebuie cunoscute dimensiunile ferestrei si trebuie facut un calcul al necesarului de elemente ("flori de plastic"). De preferat ar fi sa se intercaleze aceste flori si sa se creeze jocuri de culoare daca este posibil. Apoi se practica mici orificii in functie de grosimea firului monofilamentar cu care lucrati. Eu am folosit o andrea fierbinte (inrosita la flacara de la aragaz). Fiecare floare se fixeaza in patru puncte, doua in partea stinga si doua in partea dreapta, orificiile de pe aceeasi parte fiind pozitionate pe verticala. 

Cind totul este gata, incepeti sa montati "perdeaua" pe o suprafata orizontala sau de la linia de sus a ferestrei, cum va vine mai usor. Firul monofilamentar se trece printr-un ac utilizat la broderia cu panglici inguste, deoarece acest tip de ac are urechea mai mare decit acul obisnuit.

Veti crea ceva frumos si util, care va fi un punct de atractie atunci cind veti primi oaspeti. Spor la lucru!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu