24 sept. 2012

Genti neobisnuite

 

Geanta este un accesoriu deosebit de util pentru doamnele si domnisoarele din zilele noastre, dar asta nu inseamna ca ea trebuie sa fie banala. Exista creatori care pun mai mult accent pe latura estetica decit pe cea practica. 

Imaginile de mai sus dovedesc din plin acest lucru. Sunt adevarate opere de arta, realizate cu multa imaginatie si migala... dar cine iese in lume cu asa ceva, atrage sigur toate privirile. Recunosc ca unele sunt deosebit de frumoase, costa extrem de mult sa le achizitionezi si pot fi purtate cu eleganta la ocazii speciale. Altele sunt mai putin sofisticate, dar au un design interesant.

Sa nu uitam ca geanta devine un accesoriu destinat exclusiv femeilor la inceputul sec. al XIX-lea. Este momentul in care geanta ia forma unui saculet legat cu snur sau siret, care se tine delicat in mina de catre posesoare si contine batista brodata, evantaiul, cartile de vizita si eventual scrisorile parfumate de dragoste. In plus, domnii acelei epoci erau foarte galanti si carau ceea ce era in plus fara sa se plinga, iar daca rangul si pozitia sociala nu le permitea acest lucru, era de datoria valetilor sa transporte acele obiecte mai voluminoase -  doamnele erau prea rasfatate ca sa care greutati mari.

Ce uimita ar fi o nobila doamna de la inceputul sec. al XIX-lea sa vada ce dimensiuni uriase are geanta unei reprezentante a sexului frumos din mileniul 3!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu