17 feb. 2012

Creativitatea in comunitate


Este o idee originala aparuta in SUA cu citiva ani in urma: anonimi lasa mici cadouri in locuri publice din orase. Aceste mici surprize (o ciocolata, o floare, un tricou, maruntis in cabina telefonica, o cafea platita pentru urmatorul client, o umbrela pe timp de ploaie in statia de autobuz etc.) au rolul de a aduce un mic ajutor pentru cei in nevoie sau de a aduce o bucurie celor din comunitate. 

Ideea a ajuns si in Romania, mai precis in Timisoara. Asociatia "Look Inside" a inceput sa activeze din noiembrie 2011. O pereche de cizme noi si o pereche de pantaloni jeans au fost lasate in zone circulate din Timișoara. Ele aveau cite un biletel „Cu mult drag pentru oricine are nevoie”, iar la post–scriptum scria: „Ajuta si tu pe cineva, fara sa ceri nimic in schimb”. In curind au aparut si alti anonimi, care au lasat mici cadouri: banane, mere, ciocolate, cutii cu bomboane, pungi de detergent si altele.

Sursa articolului: Adrian Piclisan

Mi-a placut aceasta idee creativa si de aceea o popularizez prin intermediul acestui blog.  Asociatia "Look Inside" (Uita-te inauntru) a fotografiat si a pus pe Facebook aceste mici gesturi umanitare. Eu cred ca daca fiecare dintre noi ar face o data pe luna un gest asemanator, s-ar schimba cite ceva in comunitatile noastre. Ziua ar incepe cu un zimbet si cu un gind bun adresat acelui necunoscut. 

Bineinteles ca ideea poate fi aplicata in spatiile publice, dar si la locul de munca (ce frumos ar fi sa gasim un pliculet de ness sau o banana pe birou, nu?)... Sa nu uitam ca vine luna martie cind schimbam martisoare, flori si alte mici cadouri... O ocazie minunata sa facem surprize celor din jur, dar raminind anonimi.

Un comentariu:

  1. Asociatia "Look Inside" are peste 1400 de prieteni acum. Ea militeaza pentru o lume mai umana, in care sa ajuti este un gest normal. Mesajul proiectului "un om da mai departe" este simplu si profund uman: "Din suflet, pentru oricine are nevoie. Cu drag, un OM!" Multi studenti au aderat la proiect, ceea ce este de admirat.

    RăspundețiȘtergere