29 nov. 2011

Proiectul britanic Eden

Cea mai mare sera din lume a fost construita in cel mai ecologic mod cu putinta in Marea Britanie (Cornwall), intre 2001-2006. Scopul acestui proiect este de a educa vizitatorii cu privire la specificul unor zone naturale deosebite, de a aminti de legatura omului cu planeta si rolul nostru in protectia ecosistemelor naturale.

De fapt in Cornwall exista un ansamblu de opt domuri, care se intind pe 15 hectare. Ele se bazeaza pe eficienta materialelor si a spatiului. Unul dintre domuri adaposteste o padure tropicala cu plante uriase, un altul contine un ecosistem mediteranean, un al treilea dom este dedicat horticulturii. Daca un vizitator ajunge acolo cu mijloace de transport in comun, cu bicicleta sau pe jos, el primeste o reducere la biletul de intrare.

Proiectul Eden este un exemplu stralucit de creativitate si ingeniozitate!




2 comentarii:

  1. It's a great place to visit - but the end it is like a plant zoo.. and I prfere to see plants and animals in their natural settings.

    *smiles*

    RăspundețiȘtergere
  2. You are right, but not all people have the possibility to travel to far places to see the tropical forest or Mediteranean habitat. Thank you for visiting!

    RăspundețiȘtergere