2 nov. 2010

Ce se poate face din coaja unui ou










Dupa sculptura in piatra, nisip, ciocolata, fructe etc. a aparut un artist care a imaginat ceva nou: sculptura in coaja oului. Cel care a experimentat aceasta tehnica a fost francezul Jacques Chery, care a lucrat cu migala cu o freza stomatologica. In plus, artistul a pictat si a aplicat diferite materiale pe suprafata atit de fragila, iar creativitatea sa a impresionat pe toti cei care au avut prilejul sa ii admire sculpturile sau picturile inedite. El a avut chiar ideea de a polei cu aur marginile decupate ale unui ou si apoi de a le asambla in diferite constructii spatiale. De asemenea, a introdus fibrele optice in creatiile sale (puteti vedea rezultatul in oul-nufar) pentru a se juca cu forma, culoarea si lumina. Efectul este uimitor!

4 comentarii:

  1. lucrarile vizualizate sunt spectaculoase,felicitari si putere de munca.Eu fac gravura pe sticla si mi se pare dificil uneori, am incercat si in coaja de ou insa nu mi-a iesit, frezale pe care le folosesc eu sunt nepotrivite pentru fragilitatea cojii de ou.felicitari inca odata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc pentru comentariu, doamna Groza. As fi incintata sa vad (si sa public aici cu respectarea drepturilor de autor) citeva dintre creatiile dvs. minunate. Cred ca vizitatorii acestui blog v-ar aprecia creativitatea. Va doresc numai bine si un an 2011 plin de bucurii.

    RăspundețiȘtergere
  3. buna ziua. daca aveti timp puteti vizita si blogul meu: http://sculpturaoua.blogspot.ro/search?updated-min=2013-01-01T00:00:00-08:00&updated-max=2014-01-01T00:00:00-08:00&max-results=11 am inceput de o luna jumatate. sper sa va placa. o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, Adrian Valentin. M-am uitat pe blogul dvs. si trebuie sa spun ca aveti niste creatii deosebite, care au in comun cu oul doar forma. Va felicit din toata inima si va doresc multa inspiratie si rabdare.

      http://sculpturaoua.blogspot.ro

      Ștergere