14 oct. 2010

O gara ca o gradina tropicala






Trecind prin Madrid, oras care a devenit capitala Spaniei in anul 1561, veti fi uimiti daca intrati in gara Atocha. Acest loc de o frumusete aparte se afla in sudul orasului. Aici creativitatea si dragostea pentru natura si-au unit eforturile, iar rezultatul este incredibil (daca ne gindim ca este totusi o gara). Imaginile vorbesc de la sine: o adevarata gradina tropicala, ce se intinde pe o suprafata de 4000 mp, cu palmieri inalti, zone de verdeata, diferite soiuri de broaste testoase, ochiuri de apa cu plante acvatice, alei cu banci etc. Multi turisti, care trec prin Gara Atocha sau vin doar sa o admire, spun ca seamana cu un terminal de aeroport. Curtea interioara este foarte inalta si foarte spatioasa. Trenurile nu deranjeaza aceasta atmosfera de vis, ele sosind si plecind de la etajul superior.


2 comentarii:

  1. It is always heartening to see something as utilitarian as a railway station turned into a work of art. The same is true of airports. Changi airport in Singapore has wonderful beds of orchids that refresh the eye and lift the spirits.

    RăspundețiȘtergere
  2. Thank you for giving me useful information. I am very interested in finding out anything related to human creativity. As for Madrid railway station, it is wonderful to spend some time in such a beautiful and relaxing place.

    RăspundețiȘtergere