2 iul. 2010

Acoperisurile verzi sunt la moda!


Iata cum arata niste gradini incintatoare, aflate la inaltimi de zeci de metri, in marile orase ale lumii. Sunt oaze de relaxare, in care poti respira un aer mai curat in timp ce te bucuri de priveliste dupa o zi de munca stresanta. 

In plus, aceste acoperisuri superbe scad temperatura medie a cladirii, ceea ce duce la utilizarea mai redusa a echipamentelor de aer conditionat. S-a constatat ca aceste insule de verdeata scad si temperatura mediului ambiant in comunitatile urbane respective. Cei care locuiesc in astfel de cladiri afirma ca nivelul de zgomot se estompeaza, ceea ce este un alt beneficiu important. 

Gradinile se bazeaza pe un sistem modular, ce poate fi instalat simplu si rapid. Intretinerea plantelor este usoara, spun specialistii horticoli. Prin sisteme de irigare ascunse, gradinile se uda automat la anumite intervale de timp. Este o idee creativa, pusa la punct in ani de cercetari intense. Rezultatele insa sunt uimitoare! Pe cind si la noi o astfel de initiativa ecologica????



4 comentarii:

  1. Felicitari Doamna Ana! Eu construiesc chiar acuma un mini dom cu acoperisi verde. Prin zona, Bogdanesti din Vaslui. :) http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150421936281380.375809.785346379&type=3

    sau clik pe numele meu, la poze am si o carte din seminte de mustar si rapita la care mai am de scris editorul dupa ce-l gasesc, asta intra in domeniul artei :)

    O zi excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Suna interesant ceea ce imi spuneti. Daca imi lasati o adresa de email, putem discuta mai mult pe tema aceasta. Si eu vreau sa fac un proiect asemanator, usor modificat. Linkul pe care mi l-ati lasat nu este functional.

    De asemenea, daca doriti, puteti sa trimiteti fotografii si text referitoare la proiectul dvs. si eu voi face o postare in blogul meu. Este important sa va cunoasca lumea si poate ca veti gasi si alte persoane cu care sa faceti schimb de informatii.

    Multumesc pentru vizita. Va mai astept.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adresa este marketing@greenroof.ro. Puteti intra pe siteul www.greenroof.ro. Astept emailul dvs si vom putea discuta mai amanuntit acest subiect.

      Ștergere
  3. Am cautat pe internet site-ul dvs. si sunt intr-adevar informatii utile pentru cei interesati. Proiectul meu este de mica amploare si vreau sa il realizez fara investitii mari. Multumesc pentru vizita.

    RăspundețiȘtergere