17 ian. 2012

Un mijloc de transport original in Dubai

 

Nu cred ca v-ati imaginat ca in Dubai exista un autobuz pentru cei bogati, dar realitatea depaseste imaginatia noastra. Exista asa ceva. Il puteti admira in imaginile de mai sus. Are un confort deosebit, dar si o forma originala. Mai mult: autobuzul intra cu totul intr-o aeronava privata, deci pasagerii nu mai trebuie sa se deranjeze sa se dea jos si sa se urce in avion, ci ajung acolo unde trebuie raminind confortabil pe scaune! Simplu, comod si fara batai de cap! 

Oare cu ce alte inovatii ne mai poate uimi acest emirat? Stiati ca la intrarea turistelor in Dubai, pe aeroport li se fotografiaza retina? E vorba numai de femei, nu si de barbati, de asta am scris "turistelor". Va intrebati - poate - de ce acest lucru?... si raspunsul este ca a trebuit inventat un mod de identificare a femeilor arabe, bine ascunse sub vesmintele traditionale, din care nu se vad decit ochii. Metoda se aplica insa tuturor femeilor care ajung la vama din aeroport.


Daca mai cunoasteti si alte lucruri uimitoare din Dubai, va invit sa le scrieti sub acest post, la comentarii. Astfel vom putea cunoaste mai bine acest colt de lume.

13 ian. 2012

Frumusete si romantism


Citeam undeva ca lumina pune in valoare culorile, formele, texturile, creind o atmosfera de intimitate, mister si romantism. Daca sarbatorim ceva special, se pot aseza in diferite locuri din camera luminari in suporturi transparente, ce imprastie armonios umbre si halouri discrete. Se obtine un spatiu original, vesel si placut pentru toti cei prezenti. In acest mod, lumina jucausa evidentiaza volumele, mobilierul, felurile de mincare, fetele prietenilor etc. M-am gindit sa pun aici niste imagini cu suporturi de luminari de diferite marimi si culori. Sper sa va aduceti aminte de aceste propuneri creative, atunci cind mergeti sa cumparati un cadou sau cind faceti achizitii pentru caminul vostru. Sunt tehnici diferite de realizare, dupa cum se poate observa, dar fiecare suport aduce ceva special. Bineinteles ca suportul de luminare poate fi "in ton" cu evenimentul respectiv, cu fata de masa, cu servetelele, cu vesela....

7 ian. 2012

O strada unica in lume

Nu este ceva neobisnuit sa vezi bani pe strada, dar atunci cind vezi un covor de monede stralucitoare pe o suprafata destul de mare, esti uimit. Aceasta strada este de fapt o alee dreptunghiulara de dimensiuni mari, numita HARVEST FIELD. Se afla in orasul New York, intre strazile Fifth Avenue si Sixth Avenue (sau Avenue of Americas). Toate monedele sunt de 1 cent, iar suma totala este de peste un milion de dolari. Banii vor fi utilizati in scopuri caritabile - granturi pentru studentii saraci din SUA. Este o initiativa originala, care mi-a stirnit interesul. Eu am deja citeva monede de 50 bani, mai sunt si alti doritori sa contribuie? :-) Poate facem si noi o astfel de strada... ce ziceti?

3 ian. 2012

Prajiturele de sarbatoare

Sarbatorile de iarna aduc meniuri bogate, din care nu lipsesc dulciurile: cozonacul, tortul, prajiturile care de care mai gustoase. Mincam din toate cu mare placere, iar daca mergem in vizita, o luam de la capat cu gustatul... 
 
M-am uitat pe internet si am cautat niste prajituri mici, usoare si decorate cu multa imaginatie ("cupcakes" in limba engleza). Multe persoane sunt amatoare de astfel de prajituri, mai ales daca contin fructe, jeleuri si frisca. Sunt gustoase, aduc un aer vesel si nu ingrasa. Va las acum sa le "degustati" vizual! La multi ani!