Iata cum se poate transforma un autobuz scolar intr-o mica locuinta cu patru zone distincte: dormitor, camera de zi, bucatarie si baie. Ideea i-a venit unui student la Arhitectura, care a dorit sa creeze ceva functional, dar cu costuri minime. Si-a pus imaginatia la treaba si a facut rost de materiale, recicland atunci cand nu mai avea fonduri (de exemplu podeaua este luata de la o sala de gimnastica).
Pentru ca trebuie sa existe o anumita intimitate in interiorul locuintei, Hank a inventat panouri izolatoare speciale, fixate in peretii acoperiti cu lambriu de lemn, cu care a acoperit perfect geamurile. Panourile se pot manevra prin intermediul magnetilor. Astfel, chiar in plina zi in interior se poate crea penumbra.
Cabina soferului se izoleaza complet de spatiul de locuit prin panouri glisante.
Camera de zi este cea mai mare si gandita astfel incat sa se poata modifica in functie de cerinte. Partea din spate se poate transforma in zona de luat masa sau zona de lucru prin "strangerea" mobilierului si "scoaterea" mesei sau biroului din structura canapelelor. Este aplicat cu succes conceptul de mobila functionala, extrem de utila in spatiile mici. Tot aici sunt create spatii de depozitare atat sub canapele, cat si in zona extrema spate a camerei.
Flexibilitatea spatiului permite ca in autobuz sa poata dormi confortabil sase persoane. Canapelele din camera principala se pot uni si rabata ca sa formeze un singur pat urias "king size". Exista insa si un dormitor cu alte doua paturi, situat in continuarea camerei de zi.
Bucataria are un frigider si un mic aragaz, precum si o chiuveta. Baia este doar un mic spatiu pentru o toaleta portabila, ascunsa dupa un perete.
Proiectul studentului-arhitect a uimit prin ingeniozitatea utilizarii spatiului, niciun geam nefiind acoperit de mobilier. Privit din exterior pare un autobuz obisnuit. Insa in interior este o locuinta cu tot ce-i trebuie unei familii in vacanta ca sa se simta bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu