"Creativitatea este abilitatea de a vedea relatii (conexiuni) acolo unde ele nu exista" (T. Disch)
26 dec. 2013
"Mere" din sticle reciclate
In aceste zile de Craciun, ne relaxam linga brad impreuna cu cei dragi, dar putem recicla sticlele de plastic, pe care le-am golit cu atita placere.... In imaginile de mai sus se vad rezultatele posibile. Sunt frumoase si practice daca le umpleti cu bomboane. Va trebuie putina rabdare, un cutter, doua sticle de aceeasi dimensiune (pot fi de 0.5 litri), pisla verde, un betisor nu prea lung, adeziv si o fundita sau o panglica rosie.
Merele-surpriza le puteti pune sub brad, pentru ca aduc un plus de culoare si pot fi cadouri frumoase pentru invitatii neasteptati.
Sarbatori creative!
24 dec. 2013
29 nov. 2013
Idei practice - o sticla plina cu... lumina
Iata o idee originala pentru sarbatori...
Va trebuie o sticla de vin (din sticla) perfect curata si un set de lumini de brad cu leduri - pentru ca dimensiunile sunt mai mici si incap in sticla. Trebuie sa dati o gaura in sticla (sa zicem de 10mm), ca sa aveti loc suficient pentru a introduce instalatia de pom. Se lucreaza incet ca sa nu se sparga sticla. Cind va apucati de lucru tineti bine sticla si puneti o banda adeziva pe locul in care vreti sa gauriti, ca sa nu alunece burghiul in alta zona. Nu trebuie sa va grabiti, poate dura si o jumatate de ora ca sa faceti orificiul.
Instalatia se introduce inauntru numai dupa ce spalati bine recipientul (sa nu ramina cioburi). Cind veti conecta instalatia la o sursa de curent, veti avea o minunatie de sticla plina cu luminite colorate. Ea va crea o atmosfera de vis, in ton cu sarbatorile de iarna.
Sursa: http://www.prakticideas.com/wine-bottle-light/
Sursa: http://www.prakticideas.com/wine-bottle-light/
28 nov. 2013
Un sat ca o gradina
Aceste imagini sunt dintr-un sat polonez numit ZALIPIE. Frumusetea caselor, acareturilor, gardurilor, fintinilor etc. este unica. Motivele florale sunt pictate manual, cu multa imaginatie.
Cum a inceput totul? De la o pata de fum de pe tavan. Acum o suta de ani, o femeie (Felicja Curyłowa, 1904-1974) s-a gindit sa ascunda umbrele urite de pe plafon desenind niste flori. Bineinteles ca a pictat cu ceea ce a gasit in gospodarie si in fiecare an desenul era improspatat pentru ca se estompa.
Doamna Felicja Curyłowa a continuat ideea de a infrumuseta tavanul, peretii interiori si cei exteriori chiar si dupa ce sobele care afumau au fost inlocuite cu altele mai moderne. A utilizat culori vii si si-a folosit imaginatia si talentul pentru a picta tot ceea ce o inconjura. Azi casa ei este muzeu si se poate vizita.
Important este ca exemplul ei a fost urmat si de alti consateni. Imediat dupa Paste, timp de doua luni, toata lumea isi picta casele cu entuziasm. In timp, au inceput sa picteze si barbatii, nu numai femeile. Aici se face ceramica pictata, dar si obiecte din piele decorate cu motive traditionale. Traditia aceasta aduce bani frumosi.
Turistii sunt atrasi de aceasta "gradina" plina cu flori si vin aici in concediu ca sa isi umple sufletul cu frumusete. Gospodariile sunt ca niste bijuterii lucrate cu migala.
Imaginile de mai sus sunt puse pe internet de Ministerul de externe polonez.
24 nov. 2013
Ciorapi crosetati
Daca sunteti pasionati de crosetat, puteti realiza astfel de ciorapi. Sunt un hibrid intre papucii de casa si ciorapii de lina traditionali. Ideea este foarte interesanta, iar daca inlocuiti nasturii cu banda velcro (scai), atunci sunt usor de incaltat si de catre persoanele mai in virsta sau cu probleme de sanatate.
Eu propun sa ii crosetati din fire acrilice rosii, ca tot se apropie Craciunul.
Spor la lucru!
22 oct. 2013
Arta si frunze
Lorenzo Duran Silva este un spaniol care traieste linga Madrid (Guadalajara). El cistiga mii de euro din arta sa - decuparea frunzelor uscate. De unde s-a inspirat? Din natura, observind cum omizile maninca frunzele si lasa in urma diferite modele.
Bineinteles ca Lorenzo Duran a studiat diferite tehnici de decupare a hirtiei si a inventat o tehnologie speciala de spalare, uscare, presare si apoi decupare a frunzelor (mai intii schiteaza desenul pe hirtie, ataseaza hirtia de frunza uscata, iar apoi incepe procesul de taiere). El spune ca la final trebuie sa detaseze hirtia de frunza si aceasta se poate rupe caci a devenit extrem de fragila dupa realizarea taieturilor succesive...
Lorenzo isi pastreaza prima opera acasa intr-o rama. Aceasta nu este de vinzare. In functie de complexitate, el poate sa-si vinda operele de arta si cu 2400 de lire sterline. O suma extrem de mare, dar ea reflecta imaginatia, talentul, o rabdare de fier, dar mai ales o idee de afaceri extrem de originala.
Sursa: http://www.designboom.com/art/lorenzo-duran-leaf-art/
8 oct. 2013
Pateuri trandafir
Creativitate in bucatarie - pateuri in forma de trandafir. Imaginea de mai sus explica modul de lucru. Nu este complicat deloc. Poate ca ia mai mult timp, dar gospodina va fi foarte apreciata de cei prezenti la masa. Un platou cu trandafiri comestibili este foarte potrivit la o aniversare in familie, la o sarbatoare (Paste, Craciun), dar si la masa festiva de revelion.
M-as bucura sa incercati!
28 sept. 2013
Inel neobisnuit
Ce ziceti de aceasta idee? Mai intai se masoara dimensiunea degetului cu o banda de hartie. Apoi se ia o lingurita care are o terminatie frumoasa, se spala bine cu solutie de bicarbonat si se taie la dimensiunea dorita (eliminand lingurita propriu-zisa). Se finiseaza marginile si - in final - se modeleaza cu un clestisor special, astfel incat sa ia forma unui inel.
In imaginile de mai sus este descris acest proces.
In imaginile de mai sus este descris acest proces.
22 sept. 2013
Traiste etno
Iata o afacere romaneasca de succes: traistute cu motive folclorice. Dupa cum se vede in imagini, aceste genti sunt decorate cu cusaturi traditionale (cruciulite). Este o idee buna sa fie valorificate motivele populare in produse moderne. Acesta este conceptul denumit ETNODESIGN.
1 sept. 2013
Primul Beetle crosetat
Am fost mirata sa gasesc pe internet aceasta informatie: cel mai frumos VW Beetle din lume in 2013 este o masinuta acoperita in intregime cu "dantela" crosetata. Au fost conceptia a doi nemti (sot si sotie). Cei doi - Magne si Magnus Schwarz - au utilizat pentru proiectul lor 40 kg de fire de diferite culori. Rezultatul a lasat pe toata lumea fara replica... Broscuta originala le-a cistigat inimile si voturile.
Sursa: http://debarbati.ro
28 aug. 2013
Mozaic de gradina
Am gasit pe net o imagine care arata modul de realizare a unui mozaic din pietre. Este de fapt o alee de gradina din pietricele de culori diferite, asezate pe verticala (pe cant). Motivul este spiralat si efectul este deosebit. Mie imi place foarte mult. Ideea de a aseza pietrele pe cant este interesanta... E drept ca ia ceva timp sa le pozitionezi dupa marime si sa le pui la acelasi nivel.
19 aug. 2013
Cum se poate transforma un autobuz scolar
Iata cum se poate transforma un autobuz scolar intr-o mica locuinta cu patru zone distincte: dormitor, camera de zi, bucatarie si baie. Ideea i-a venit unui student la Arhitectura, care a dorit sa creeze ceva functional, dar cu costuri minime. Si-a pus imaginatia la treaba si a facut rost de materiale, recicland atunci cand nu mai avea fonduri (de exemplu podeaua este luata de la o sala de gimnastica).
Pentru ca trebuie sa existe o anumita intimitate in interiorul locuintei, Hank a inventat panouri izolatoare speciale, fixate in peretii acoperiti cu lambriu de lemn, cu care a acoperit perfect geamurile. Panourile se pot manevra prin intermediul magnetilor. Astfel, chiar in plina zi in interior se poate crea penumbra.
Cabina soferului se izoleaza complet de spatiul de locuit prin panouri glisante.
Camera de zi este cea mai mare si gandita astfel incat sa se poata modifica in functie de cerinte. Partea din spate se poate transforma in zona de luat masa sau zona de lucru prin "strangerea" mobilierului si "scoaterea" mesei sau biroului din structura canapelelor. Este aplicat cu succes conceptul de mobila functionala, extrem de utila in spatiile mici. Tot aici sunt create spatii de depozitare atat sub canapele, cat si in zona extrema spate a camerei.
Flexibilitatea spatiului permite ca in autobuz sa poata dormi confortabil sase persoane. Canapelele din camera principala se pot uni si rabata ca sa formeze un singur pat urias "king size". Exista insa si un dormitor cu alte doua paturi, situat in continuarea camerei de zi.
Bucataria are un frigider si un mic aragaz, precum si o chiuveta. Baia este doar un mic spatiu pentru o toaleta portabila, ascunsa dupa un perete.
Proiectul studentului-arhitect a uimit prin ingeniozitatea utilizarii spatiului, niciun geam nefiind acoperit de mobilier. Privit din exterior pare un autobuz obisnuit. Insa in interior este o locuinta cu tot ce-i trebuie unei familii in vacanta ca sa se simta bine.
16 aug. 2013
13 iul. 2013
Trabant haios
Pentru ca voi pleca in curind in concediu, m-am gindit sa va fac sa zimbiti. Iata un Trabant "aranjat" astfel incit sa ii faca pe toti privitorii sa rida de expresia pe care o afiseaza.
Vacanta placuta si, daca vedeti ceva deosebit, faceti poze! Persoanele creative gasesc mereu surse de inspiratie in locuri neasteptate! Parafrazind expresia: "nu se stie de unde sare iepurele", putem spune: "nu se stie de unde sare ideea".
Abonați-vă la:
Postări (Atom)