19 mai 2013

Reciclare sticle de plastic


Imi place aceasta idee de "perdea" ce filtreaza lumina solara intr-un mod original. Este usor de realizat cu conditia sa aveti deja decupate partile inferioare ale sticlelor de plastic. Se pot face si combinatii coloristice in cazul in care nu aveti numai sticle de o anumita culoare (sa zicem alba). Mai este necesar fir monofilamentar transparent - puteti cumpara din magazinele cu articole pentru pescuit.

Mai intii trebuie cunoscute dimensiunile ferestrei si trebuie facut un calcul al necesarului de elemente ("flori de plastic"). De preferat ar fi sa se intercaleze aceste flori si sa se creeze jocuri de culoare daca este posibil. Apoi se practica mici orificii in functie de grosimea firului monofilamentar cu care lucrati. Eu am folosit o andrea fierbinte (inrosita la flacara de la aragaz). Fiecare floare se fixeaza in patru puncte, doua in partea stinga si doua in partea dreapta, orificiile de pe aceeasi parte fiind pozitionate pe verticala. 

Cind totul este gata, incepeti sa montati "perdeaua" pe o suprafata orizontala sau de la linia de sus a ferestrei, cum va vine mai usor. Firul monofilamentar se trece printr-un ac utilizat la broderia cu panglici inguste, deoarece acest tip de ac are urechea mai mare decit acul obisnuit.

Veti crea ceva frumos si util, care va fi un punct de atractie atunci cind veti primi oaspeti. Spor la lucru!

Culorile din gradina noastra

 
Pentru ca suntem in luna mai, cind toate florile ne incinta cu frumusetea si parfumul lor, m-am gindit ca ar fi grozav sa ne cream cu investitii minime o gradina ingenioasa. Cei care adora sa se joace cu culorile pot decora cutiile de conserve mari (inainte de a le umple cu pamint si a planta flori sau plante aromatice). Citeva idei sunt in imaginile de mai sus. 
 
Astfel vom crea un colt vesel, in care sa ne simtim bine si in care ne va face placere sa lucram si sa ne ingrijim "copilasii verzi". In plus, daca aceste ghivece colorate le asezam pe un perete vertical, vom cistiga un spatiu suplimentar pentru gradina noastra.

16 mai 2013

Mici lacuri de interior


O idee foarte interesanta si creativa pentru spatiile de birouri, restaurante, pensiuni si chiar vile particulare: mici ochiuri de apa (bazine, lacuri) sau izvoare curgatoare prin pardoseala. In multe mall-uri au fost create cascade de interior, incadrate lateral de pereti cu plante curgatoare (naturale) si/sau palmieri. 

Arhitectii lucreaza impreuna cu designerii pentru a realiza o armonie interioara a spatiului. De multe ori se practica deschideri libere in acoperis sau se pozitioneaza geamuri largi deasupra acestor lacuri artificiale de interior.

Se spune ca sunetul apei este benefic pentru oamenii stresati sau bolnavi. Mie mi-a placut ce am vazut, de aceea am impartasit cu voi imaginile cele mai reusite. Poate ca cineva va fi inspirat si isi va crea in propria locuinta o astfel de zona, in care poate citi, asculta muzica, creste pestisori exotici si isi poate invita prietenii la o cafea.