27 iul. 2012

Sediul Twitter din San Francisco


Mi s-a parut interesant si creativ modul de decorare (interior si exterior) a sediului general Twitter din San Francisco, SUA. A treia imagine @birdfeeder reprezinta cantina-restaurant in care angajatii iau masa. Birourile sunt pline de culoare si permit discutiile intr-un cadru mai putin rigid. Se observa piese de mobilier simple si confortabile.

Se stie faptul ca pentru a lasa timp creierului sa lucreze la o anumita problema (perioada de incubatie) este necesara destinderea prin efectuarea altor activitati. De exemplu, persoana in cauza poate sa practice anumite sporturi sau jocuri - gasim in sediul Twitter o sala mare de jocuri (fotografia 4). Astfel se explica prezenta ei aici. 

O alta activitate poate fi ingrijirea plantelor din gradina de pe acoperis... Angajatii Twitter pot face si acest lucru, dupa cum vedeti in ultima imagine. In plus, exista si o sala de yoga si meditatie, izolata fonic pentru o mai buna concentrare a persoanelor. 

Procesul creativ presupune ca dupa etapa de incubatie, apar ideile bune (momentul "evrika!" sau etapa de iluminare). Firmele care pun accent pe creativitatea angajatilor lor organizeaza spatii de destindere speciale, in care personalul ia pauze intelectuale, lasind ideile "sa se coaca"... Da, ati inteles bine, pauze in timpul orelor de lucru. 

Sper ca v-au placut fotografiile de mai sus si poate ca, pe unii dintre voi, v-au pus pe ginduri. Intotdeauna e loc pentru mai bine, mai frumos, mai bine organizat, mai creativ...

15 iul. 2012

Solutie salvatoare

Reiau aici un articol care ilustreaza faptul ca creativitatea te poate salva in cazul unor situatii neobisnuite, aparent fara solutii. 
Sursa: http://stirileprotv.ro


Bob Russell isi pierduse speranta ca va mai gasi vreodata masina Austin-Healey, care ii fusese furata din fata apartamentului sau din Philadelphia acum 42 de ani. In urma cu mai bine de patru decenii, Russel, care tocmai absolvise Universitatea Temple, s-a intors acasa de la o intalnire cu viitoarea lui sotie. Masina lui era de negasit. De atunci si-a cautat automobilul in disperare.

Norocul i s-a schimat intr-o zi, cand a decis sa piarda putin timp pe site-ul eBay si si-a gasit decapotabila scoasa la vanzare de un dealer de masini din Los Angeles, la pretul de 19.700 de dolari. Russell, care traieste langa Dallas, a stiut ca este vorba despre aceeasi masina caci a recunoscut numarul de identificare al autoturismului, acelasi cu cel inscris si pe certificatul de proprietar pe care il pastrase.

"Nu vreau sa fiu lipsit de delicatete, dar mi-ati scos la vanzare masina", le-a spus Russell reprezentantilor companiei care postasera anuntul pe eBay.

Politistii din Los Angeles l-au informat pe barbat ca nu pot recupera masina pentru ca aceasta nu mai era listata ca fiind furata. Russell a contactat Departamentul de Politie din Philadelphia, iar politistii de acolo s-au dovedit a fi chiar ingeniosi. Deborah Sanborn a gasit raportul de acum 42 de ani depre furtul masinii. Insa, pentru ca politistii din Philadelphia sa ii poata contacta pe cei din L.A., cazul trebuia sa fie activ in sistemul FBI-ului. Din pacate, nu mai era activ de 35 de ani.


Nu parea sa existe o solutie. Daca furtul ar fi fost reintrodus in sistem, ar fi schimbat statistica despre infractionalitate pe 2012. Un detectiv insa a venit cu solutia salvatoare: a creat o noua categorie in sistem, care a permis reintroducerea cazului in arhivele politiei. Odata procesul birocratic incheiat, LAPD l-a anunta pe Russell ca isi poate ridica masina, dupa ce plateste o taxa de remorcare de 600 de dolari.

Barbatul a spus ca nu l-a deranjat ca trebuie sa plateasca acea taxa si ca s-a bucurat ca a pacalit sistemul. Masina Austin-Healey 3000, a carei productie a incetat in 1967, nu se mai afla in forma in care era atunci cand a fost furata, insa Russell promite sa o restaureze.

10 iul. 2012

Tencuieli decorative


Am gasit azi un site interesant:
http://decorativebyvictor.wordpress.com/galerie-lucrari-3/

Am vazut acolo lucrari de modelaj in ipsos care mi-au placut. Se pare ca basoreliefurile revin la moda in decorarea interioarelor si fatadelor. Am pus citeva imagini ca sa vedeti la ce ma refer. E un alt exemplu de creativitate combinata cu bun gust.
 

6 iul. 2012

Creativitate in bucatarie


Daca aveti musafiri intr-o zi torida de vara, iata o idee utila: bomboane de banane inghetate. 

Ingrediente:
- 3 banane 
- 150 gr ciocolata amara 
- 30 gr unt 
- 50 gr fulgi nuca cocos 
- 50 gr migdale tocate marunt.
  
Se taie bananele in felii de 3 cm grosime si apoi se dau la rece (e suficient sa stea o ora la congelator). Separat se topeste ciocolata si untul la bain marie. Se trec bananele congelate prin ciocolata topita (calduta) si apoi prin nuca de cocos amestecata cu migdalele tocate. Se aseaza feliile de banana pe o farfurie imbracata in hartie de copt si apoi le introducem pentru inca 1 ora la congelator. 

Se scot cu 5 minute inainte de servire. Sunt incredibil de bune si  racoroase. Cu siguranta vor fi apreciate de oaspetii vostri! In plus, sunt foarte foarte simplu de facut. 

Pofta buna si fiti creativi!