22 oct. 2013

Arta si frunze

 
 
 

Lorenzo Duran Silva este un spaniol care traieste linga Madrid (Guadalajara). El cistiga mii de euro din arta sa - decuparea frunzelor uscate. De unde s-a inspirat? Din natura, observind cum omizile maninca frunzele si lasa in urma diferite modele. 

Bineinteles ca Lorenzo Duran a studiat diferite tehnici de decupare a hirtiei si a inventat o tehnologie speciala de spalare, uscare, presare si apoi decupare a frunzelor (mai intii schiteaza desenul pe hirtie, ataseaza hirtia de frunza uscata, iar apoi incepe procesul de taiere). El spune ca la final trebuie sa detaseze hirtia de frunza si aceasta se poate rupe caci a devenit extrem de fragila dupa realizarea taieturilor succesive... 

Lorenzo isi pastreaza prima opera acasa intr-o rama. Aceasta nu este de vinzare. In functie de complexitate, el poate sa-si vinda operele de arta si cu 2400 de lire sterline. O suma extrem de mare, dar ea reflecta imaginatia, talentul, o rabdare de fier, dar mai ales o idee de afaceri extrem de originala.

Sursa: http://www.designboom.com/art/lorenzo-duran-leaf-art/


Lacul lebedelor - originalitate in dans


O realizare exceptionala, merita sa o vedeti.

8 oct. 2013

Pateuri trandafir


Creativitate in bucatarie - pateuri in forma de trandafir. Imaginea de mai sus explica modul de lucru. Nu este complicat deloc. Poate ca ia mai mult timp, dar gospodina va fi foarte apreciata de cei prezenti la masa. Un platou cu trandafiri comestibili este foarte potrivit la o aniversare in familie, la o sarbatoare (Paste, Craciun), dar si la masa festiva de revelion.

M-as bucura sa incercati!