20 dec. 2012

Desert original

De multe ori vrem sa-i surprindem pe cei dragi cu un desert gustos si frumos prezentat. Iata o idee: salata de fructe in coaja de portocala. 

Iata ce va trebuie:
  • 2 portocale mari
  • 2 banane
  • 2 mandarine
  • visine confiate
  • afine
  • zahar sau miere
  • frisca sau inghetata (optional).

Portocalelor li se taie un capac deasupra, iar apoi se niveleaza si fundul ca sa poata sta bine pe farfurie. Se storc cu grija de suc, apoi li se curata interiorul cu o lingurita sau un cutit. Bananele se taie in feliute care se stropesc cu putina zeama de lamiie. Mandarinele se taie felii si li se indeparteaza coaja. 

In fiecare portocala se pun fructele, apoi se decoreaza cu zahar sau miere. Daca doriti, se poate stropi deasupra cu visinata, zmeurata, afinata sau orice alta bautura din fructe, eventual se poate adauga frisca sau inghetata. 

Experimentati cu placere in bucatarie! 
Va veti uimi musafirii sau familia cu ingeniozitatea voastra!
Sarbatori savuroase si pline de bucurii!!!!

Sursa: www.madicuisine.ro

13 dec. 2012

Bradut delicios

 

Daca aveti musafiri de Craciun, iata o surpriza pe care le-o puteti face - un bradut delicios, decorat cu fructe taiate felii/stelute sau cu fructe intregi (cum sunt boabele de struguri). Marul este utilizat drept suport. Central se face un orificiu astfel incit in mar sa poata fi fixat vertical un morcov, iar apoi pe scobitori lungi se adauga de jur imprejur, cu multa imaginatie, fructele. 

Sarbatori fericite si gustoase! :-)

9 dec. 2012

Fiti creative de sarbatori


M-am gindit sa va prezint citeva manusi fara degete deosebit de frumoase si utile in acelasi timp. Realizarea unui astfel de produs nu necesita mult material (fire groase de lina/acrilice daca doriti sa tricotati sau fire subtiri de bumbac daca vreti sa crosetati). In functie de experienta, tricotarea sau crosetarea poate dura de la citeva ore pina la o saptamina. Cu putin efort, veti avea manusi originale si veti fi admirate de toata lumea. 

Nu uitati sa utilizati si resturile de fire colorate pe care le mai aveti prin casa. Manusile cu mici trandafiri aplicati sau cu o danteluta pe margine sunt foarte frumoase. La fel si cele care au blanita (pot fi reciclate caciulite de blana, pe care nu le mai purtati de mult).

Spor la lucru!