29 nov. 2011

Proiectul britanic Eden

Cea mai mare sera din lume a fost construita in cel mai ecologic mod cu putinta in Marea Britanie (Cornwall), intre 2001-2006. Scopul acestui proiect este de a educa vizitatorii cu privire la specificul unor zone naturale deosebite, de a aminti de legatura omului cu planeta si rolul nostru in protectia ecosistemelor naturale.

De fapt in Cornwall exista un ansamblu de opt domuri, care se intind pe 15 hectare. Ele se bazeaza pe eficienta materialelor si a spatiului. Unul dintre domuri adaposteste o padure tropicala cu plante uriase, un altul contine un ecosistem mediteranean, un al treilea dom este dedicat horticulturii. Daca un vizitator ajunge acolo cu mijloace de transport in comun, cu bicicleta sau pe jos, el primeste o reducere la biletul de intrare.

Proiectul Eden este un exemplu stralucit de creativitate si ingeniozitate!




21 nov. 2011

Incredibile sculpturi in hartie


Iata ceva cu totul deosebit: Calvin Nicholls a expus aceste uimitoare sculpturi in hartie. Sunt intr-adevar deosebite!

17 nov. 2011

Icoane brodate cu margele

 
Aceste icoane splendide sunt cusute manual cu margele (tehnica se numeste broderie cu margele). Maiestria si ingeniozitatea creatorului ucrainian sunt deosebite. Rezultatele sunt adevarate opere de arta, care merita toata admiratia si respectul nostru.

14 nov. 2011

Festivalul ghetii Harbin, China (2011)


Aceasta lume feerica a fost creata in Harbin (China) in 2011. Din 1963, in fiecare an, acest oras din China gazduieste un Festival International al sculpturilor in gheata si zapada (incepe pe 5 ianuarie si dureaza o luna intreaga). Frigul siberian ajunge cu usurinta in aceasta regiune de nord-est, de aceea aici exista gheata de buna calitate. Minus 40 grade Celsius este o temperatura obisnuita. Vizitatorii admira aici un adevarat orasel de gheata, sculptat cu ajutorul laserului sau prin metode traditionale. Jocul de lumini din timpul noptii aduce o frumusete aparte, ireala, de basm.... asa cum se poate observa din imagini. 
Pe linga vizitarea acestui parc cu sculpturi, se organizeaza mai multe activitati specifice sezonului rece, ceea ce atrage un numar mare de turisti de pe toate continentele. Festivalul din Harbin este unul dintre cele mai importante din lume, alaturi de cele similare din Japonia (Sapporo), Canada (Quebec) si Norvegia.

4 nov. 2011

Sticla in ipostaze originale

 
  
Sticla este un material comun, obisnuit, familiar, fiind descoperita cu 3500 de ani inainte de era noastra in Mesopotamia. De obicei sticla este transparenta, rareori este pictata, colorata sau decorata intr-un alt mod. Artistii insa nu uita ca sticla poate fi modelata in diverse forme si structuri, creind obiecte cu un design aparte. Imaginile de mai sus sunt doar citeva creatii ale artistului Robert Mickelsen. Sper sa va faca placere sa priviti sticla dintr-o noua perspectiva, nu doar ca geamul prin care vedeti lumea sau ca paharul in care turnati savuroase bauturi...