21 iul. 2011

Bratari originale





Ce femeie nu-si doreste sa fie originala? Iata citeva idei de bratari textile. Imaginatia si citeva fire colorate pot face minuni. Nu trebuie nici sa se cheltuie multi bani, ci doar sa se petreaca citeva ore in mod creativ. Spor la imaginat lucruri frumoase!


17 iul. 2011

Tatuaje de perete

 
 
 
Pentru ca tot am vorbit ieri de tatuaje, m-am gindit sa postez ceva interesant si care denota multa creativitate: tatuajele de perete (numite si stickere de perete). Nu costa mult, sunt preferate de multa lume pentru ca infrumuseteaza spatiul fara sa gaureasca peretii si in plus sunt mai usor de realizat decit tablourile. Designerii le recomanda pentru interioarele moderne, cu stil minimalist, in care sunt prezente doar citeva piese de mobilier si plante exotice. Au avantajul ca se pot schimba rapid dupa ce v-ati plictisit de ele (prietenii vor avea impresia ca intra intr-o incapere noua daca schimbati culoarea peretilor si tatuajele). E o solutie utila intr-o perioada de criza financiara, atunci cind vrei sa renovezi casa sau apartamentul.

16 iul. 2011

Tatuajul - o forma de arta













Pina recent se credea ca egiptenii si nubienii au fost primii oameni care au folosit arta tatuarii. Descoperirea unei mumii tatuate pe tot corpul, datata 3300 i.Hr., a schimbat aceasta teorie. In Japonia si India, tatuajele sunt si azi nelipsite din anumite ceremonii religioase. In Noua Zeelanda indigenii isi crestau corpul folosind cutitase din os si apoi turnau culoare pe rani, astfel ca rezultau tatuaje geometrice colorate. Femeile persane din antichitate se tatuau deoarece considerau ca astfel devin mai frumoase. In Romania familiile domnitoare (Basab si Musatin) aveau obiceiul sa-si tatueze toti descendentii cu semnul lor dinastic.
Prima masina de tatuat a fost brevetata de un american (aceasta avea un ac care vibra cu frecventa mare), iar de atunci multe persoane au dorit sa poarte tatuaje in diferite parti ale corpului. Vedetele au promovat arta tatuarii dupa 1970-1980. Ele au contribuit la lansarea acestei forme de arta, imbratisata mai ales de tineri. Imaginile de mai sus prezinta citeva exemple de tatuaje: flori, fluturi, desene geometrice, initiale, cruci etc. Tehnica moderna permite realizarea unor desene extrem de frumoase, adevarate opere de arta originale pe piele.

4 iul. 2011

Cafeaua de dimineata













Ce frumos incepe ziua daca sorbi cafeaua dintr-o cescuta originala. Un artist s-a gindit ca numai aroma de cafea nu e suficient ca sa ne binedispuna, ci ar mai trebui un strop de culoare si o tenta de creativitate ca totul sa fie perfect. Imaginile de mai sus sunt edificatoare.