27 mai 2011

Imaginatie si 3000 de cesti cu cafea

 
 

Iata o idee foarte interesanta: cestile de cafea cu lapte utilizate ca sa fie creat  faimosul tablou al Mona Lisei. A fost nevoie de 3604 cesti, fiecare ceasca avind o anumita cantitate de lapte adaugata in cafea, pentru a se obtine diferite nuante de maro (de la maro inchis pina la bej foarte deschis). Fotografiile au fost facute in Sydney, Australia. Inca o dovada de ceea ce se poate face cu obiectele obisnuite, aflate linga noi, dar folosind multa-multa imaginatie!

26 mai 2011

Creativitate pe plantatiile de orez

  
 
Aceste imagini incredibile sunt fotografii luate deasupra plantatiilor de orez din Japonia.  Desenele sunt realizate ingenios prin plantarea unor soiuri de orez de culori diferite (atunci cind plantele ajung la maturitate). Acest proiect a fost initiat in anul 1993. In primii 9 ani au fost create desene simple, apoi acestea au fost devenit din ce in ce mai complexe. Dupa 2006, au fost folosite programele computerizate pentru a proiecta modul de plantare, parcela cu parcela. Acest lucru a permis usurarea muncii agricultorilor si realizarea unor desene in cimpurile de orez cu adevarat remarcabile.


22 mai 2011

Idei practice (6) - dopuri de pluta

 
 
 


Daca va place sa colectionati dopuri de pluta, atunci poate ca aceste idei va pot ajuta sa faceti din ele ceva practic: o tava de servit, un covoras de baie, un suport de perete pentru a infinge biletelele cu ceea ce aveti de facut in viitorul apropiat.... Lasati-va imaginatia sa zboare si (pornind de la aceste idei) puteti realiza si alte obiecte utile, ca doar trebuie sa va ocupati cu ceva timpul liber!  :-) Succes!

12 mai 2011

Creativitate muzicala


Iata ce se poate face cu sticlele goale daca ai imaginatie, un grup de oameni talentati, un dirijor si o tema muzicala adecvata. Sper ca acest filmulet sa va aduca zimbete si buna dispozitie!

4 mai 2011

Ferma din geam



Iata un proiect foarte interesant, un exemplu al inovarii la scara mica. Sper sa aiba succes si in Romania! Urmariti filmuletul de prezentare. Nu pare foarte greu de pus in practica. Avantajul este ca ai mereu ceva ecologic de pus in mincare. Dezavantajul este ca nu mai poti deschide fereastra...