25 mar. 2011

Gaudi - o fantezie greu de egalat

 
 
 
 
Antoni Gaudi (1852-1926) a uimit pe toata lumea cu creatiile sale arhitectonice. El a imaginat si pus in practica - desi la catedrala Sagrada Familia din Barcelona, inceputa in anul 1883, se lucreaza si azi - un stil original, cu linii serpuitoare, plin de culoare, incadrat in stilul Art Nouveau. Inovatiile sale arhitecturale desfata privirea si transmit sentimente speciale privitorului, creindu-i senzatia ca a pasit pentru citeva momente pe o alta planeta. Parcul Guell din Barcelona a fost construit intre anii 1900-1914 pe un deal, fiind imaginat ca o gradina fantastica, in care te poti odihni respirind aer curat, inconjurat de acoperisuri ciudate, cladiri ireale, mozaicuri colorate, totul creind o stare de calm si buna-dispozitie. Gaudi ramine un arhitect  extrem de creativ, care a transformat stilul traditional ordonat, simetric si cu linii drepte in ceva greu de definit,  iesit din comun si cu o frumusete aparte. Va invit sa va convingeti admirind imaginile de mai sus.

19 mar. 2011

Becurile - altfel decit le stim (1)








Citeva persoane s-au intrebat ce se mai poate face cu un bec ars. De obicei noi il aruncam si uitam de el.  Dar iata ca el poate sa ne aduca un strop de bucurie, daca ne folosim imaginatia si fantezia creatoare. Imaginile de mai sus demonstreaza din plin acest lucru. Astfel, micutele becuri capata o noua viata.

15 mar. 2011

Premiu


Am  primit acest premiu de la Daniela (din Galati), care are un blog "apetisant". Il puteti vizita la adresa:  http://torturisiprajiturigalati.blogspot.com/
Este un exemplu "gustos" al minunilor pe care creativitatea le poate face. Multumesc pentru premiu, Daniela. Iti doresc o primavara delicioasa si plina de bucurii.

10 mar. 2011

Idei practice (5)


Iata alte citeva idei practice.  Omul trebuie sa caute mereu solutii originale de a-si usura viata. Cu cit este mai simpla ideea, cu atit este mai de apreciat. Sper sa va placa!

8 mar. 2011

Bijuterii crosetate originale

O zi speciala - 8 martie - este un prilej excelent de a posta citeva imagini ale unor bijuterii deosebite. Sunt crosetate din fire multicolore, uneori fiind adaugate si margelute de mici dimensiuni. Este in tendinte ca in 2011 sa porti astfel de bijuterii fantezie. Nu sunt greu de realizat si poti avea ceva unicat in fiecare zi (daca doresti). Eu ma bucur ca artele traditionale, precum crosetatul si tricotatul, revin in forta! Multe tinere nu au fost deloc preocupate sa le invete, dar acum sunt curioase sa incerce, ceea ce este de bun augur.