30 ian. 2011

O noua forma de arta


Un artist olandez, Theo Jansen, a inventat noi forme de arta, care se incadreaza in "arta cinetica". El este pasionat de tot ce inseamna mobilitate si miscare. De-a lungul timpului, obiectele sale au fost perfectionate.... Jansen foloseste tuburi de plastic (materiale usoare), conectate impreuna intr-un mod original. Creatiile sale sunt puse in miscare de vint. Pentru a se obtine aceasta miscare, artistul a inventat un sistem ingenios de "vele", ce capteaza miscarea aerului si o transforma in miscare mecanica. Creativitatea inginereasca se completeaza foarte bine cu creativitatea artistica, dind viata unor obiecte stranii, ce par vietati extraterestre.

26 ian. 2011

Imaginatie si creioane colorate







Jennifer Maestre a creat o serie de sculpturi de o frumusete aparte. Ea are drept sursa de inspiratie fauna marina (aricii de mare in special). Foloseste resturi de creioane colorate, foarte bine ascutite si "lipite" printr-o tehnica inventata de ea. Rezultatele sunt spectaculoase!

25 ian. 2011

Biblioteca in Olanda


Iata cum creativitatea tehnica ne poate usura viata. Este un exemplu de la o biblioteca olandeza. Nu pare deloc complicat, nu-i asa? 

16 ian. 2011

Creativitate pentru un chip perfect










Este incredibila transformarea pe care o sufera un chip dupa ce un specialist in make-up isi foloseste talentul, indeminarea si creativitatea, ca sa scoata in evidenta tot ce este mai frumos. Am gasit aceste poze ale unor actrite de la Bollywood in cele doua ipostaze: fara machiaj si apoi "prelucrate" ca sa joace in filme sau sa pozeze in fata aparatului foto. Se remarca imediat ce diferenta mare este intre cele doua imagini ale aceleiasi femei! Aproape ca sunt de nerecunoscut. Domeniul make-up ar trebui sa fie considerat un gen de arta, caci asa cum un sculptor vede intr-un bloc de marmura viitoarea statuie, asa si stilistul make-up vede cum se ascunde intr-un chip obisnuit o frumusete perfecta.

15 ian. 2011

Mobila functionala









Mobila functionala cistiga din ce in ce mai multi adepti. Se obtine o maximizare a utilizarii spatiului interior, avind tot ceea ce este necesar unui trai modern. Designul unor piese de mobilier functional are diverse surse de inspiratie, uneori chiar natura ofera solutii creative si eficiente.  De obicei, designerii inglobeaza mai multe produse intr-unul singur: canapeaua-pat rabatabila si veiozele pentru citit, o masa cu patru scaune, dusul si perdeaua de dus, doua paturi suprapuse si scarita de acces, patul cu lada pentru lenjerie dedesubt, biblioteca care se poate transforma in birou, banca care ascunde in interior un spatiu de depozitare a jucariilor, biroul cu "picioare" care au rafturi pentru carti, masuta de cafea care are suporti laterali pentru ziare etc. Datorita avantajelor pe care le ofera, mobila functionala este mobila viitorului!