27 iun. 2010

Cabana in stil Victorian

Aceste imagini, preluate de pe site-ul YAHOO.COM, arata cit de utila este creativitatea pentru viata noastra. O cabana mica si parasita, aflata intr-un cadru natural deosebit, a fost transformata intr-un mic palat. Imaginile dovedesc ce poate face imaginatia si bunul gust.

21 iun. 2010

Cordoba si gradinile ei fermecatoare

Anual, in a doua si a treia saptamina a lunii mai, in Cordoba se desfasoara Festivalul Gradinilor (Festival de los patios). Este un spectacol de culoare si fantezie, care imbogateste sufletele celor ce viziteaza Cordoba in acest anotimp. Am postat citeva fotografii sugestive, ce demonstreaza creativitatea spaniolilor din acest oras al Andalusiei, regiune faimoasa in intreaga lume pentru frumusetea ei aparte. Aceste superbe gradini se gasesc in centrul vechi al orasului. Concursul ia in considerare atit arhitectura, cit si originalitatea aranjamentelor florale. Sper ca imaginile prezentate sa va stimuleze imaginatia si sa va dea noi idei de amenajare a gradinilor si balcoanelor, chiar de dimensiuni liliputane!

5 iun. 2010

Baloane si moda

Nu se poate face o legatura directa intre baloane si moda, dar daca priviti imaginile de mai sus vedeti ca unii creatori s-au gindit sa "impleteasca" baloanele astfel incit sa rezulte creatii vestimentare originale. Au avantajul ca sunt usoare, spectaculoase, amuzante, ieftine si se spala fara un efort deosebit. Totusi sunt efemere precum fluturii si trebuie sa te feresti de orice obiect ascutit daca nu vrei sa faci "poc!" ca un dop de sampanie..... :-)

2 iun. 2010

Un instrument muzical inedit

Aceasta incredibila masinarie a fost construita datorita unei colaborari dintre Conservatorul de Muzica Robert M.Trammell si Facultatea de Inginerie Sharon Wick (Universitatea din Iowa). Uimitor, 97% din componentele masinariei provin de la firma de echipamente pentru irigatii John Deere din Bancroft. Da, sunt echipamente pentru agricultura!! Echipei i-au fost necesare 13029 ore pentru concepere, aliniere, calibrare si acordare inainte de a filma acest video. Acum ansambul este expus la universitate si este deja inscris pe lista de donatii catre institutul Smithsonian, SUA.